Wol en Educatie

veelzijdigheid van wol

Heb je schapen, dan heb je van de meeste rassen wol. Één keer per jaar scheren we onze kudde Groot Heideschapen en komen er veel vachten vrij. Wol kan op verschillende manieren toegepast worden. Denk aan spinnen, vilten, weven, verven of breien . Het gebruik in dekbedden, als isolatiemateriaal, bedekking in meubels, maken van wandtapijten, jassen, tassen, dekens. Wol is ook een natuurlijke vlamvertrager. Ruwe vachtdelen zijn te gebruiken in plantgaten voor te poten bomen, hagen of heesters. Wol kan goed vocht absorberen en geleidelijk worden opgenomen door de bodem.

Tevens hebben we heide wolpellets. Dit zijn geperste wolkorrels. De pellets kunnen als meststof aangewend worden in bloemenbedden, hanging-baskets, potplanten, sierplanten, tussen borders of tussen groenten- en fruitplanten.

Door het jaar heen verkopen we heidewol pellets à 2 kg zak en ruwe vachten van onze kudde.

Dekbedden en kussens van vachten van onze heideschapen zijn op de markt gebracht onder het merk Eastlands Delden Limited Edition. Puur Twents Slaapcomfort, te koop via Dekbed.nl.

Boerderijeducatie: Op onze boerderij en in de natuur ontvangen we schoolklassen om kinderen of jongeren kennis te laten maken met onze schapenhouderij. Een boerderij bezoeken betekent beleven, leren en ontdekken over waar ons voedsel vandaan komt en wat nut en noodzaak is van het houden van dieren. Op afspraak geven we graag les over uiteenlopende boerderij/onderwerpen die betrekking hebben op onze schapengrazerij. https://www.boerderijeducatienederland.nl/vind-een-boerderij/. Naast kinderen ontvangen we in de natuurgebieden recreanten of belangstellenden. Ter plekke kunnen we uitleggen wat het herdersvak in de natuurgebieden inhoudt.